Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Szeptember 07. 14:07, szerda | PR
Forrás: (x)

Védd a tetőtéri ablakodat árnyékolóval!

Védd a tetőtéri ablakodat árnyékolóval!

Az idei nyáron megdőlő hőségrekordok arra mutatnak, hogy hosszú távú megoldást kell keresni a lakások hűtésére.

A tetőtéri lakás a legjobb szigetelés mellett is jobban felmelegszik, ezért érdemes megfontolni a tetőablak árnyékoló felszerelését. Mutatjuk, miért.

A lakások hűtésére többféle megoldás létezik a légkondicionáló berendezéseken kívül. Az egyik a lakóépületek szigetelése, a másik az árnyékolás. Egy black out függöny sokat tehet a felmelegedést okozó napsugarak kizárása érdekében, de a tetőtérben ez utóbbi a ferde falak miatt ez igen problémás. Kiváló megoldás lehet azonban a Roto tetőablak árnyékoló beszerelése, ami másfajta technikával, de hasonló hatásfokkal kínál megoldást erre a szó szerint égető problémára.

Mi az a black out technológia?

Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a sötétítőfüggöny szálai közé szőtt fekete szálakkal teljesen kizárjuk a napfényt. A különleges szövési technológia egy esztétikus dekor felülettel láthatatlanná teszi ezeket a szálakat, de a napfény útját teljesen elzárja.

A tetőtéri ferde ablaksíkon sajnos ilyet nem lehet alkalmazni, de jó hír, hogy ezt a hatást másfajta technológiával is el lehet érni.

Mit tud a Roto tetőablak árnyékoló?

A Roto tetőablak árnyékoló anyaga nem black out, tehát nem a szövet szálai állítják meg a napsugarak behatolását. Ez a fényelzáró roló fényvisszaverő felülettel van ellátva, így a nap sugarait nem engedi a lakásba jutni.

Másik, óriási előnye bármilyen függönnyel szemben, hogy sínrendszerben fut az ablak két oldalán, így tökéletesen zár oldalt is, ellentétben a függönyökkel, amik még függőleges ablakon sem zárnak teljesen.

Ha szeretnénk mégis valamennyi fényt beengedni, ez a fajta tetőablak árnyékoló fokozatmentesen állítható és tetszőleges magasságban rögzíthető rendszerével, ezt is gond nélkül megtehetjük.

Utólag is beszerelhető

A hirtelen érkezett felmelegedéssel sok tetőtéri lakásban most merül fel az igény az árnyékolásra, vagy annak korszerűsítésére. Az olyan modern tetőablak árnyékoló rendszer felszerelése, amit a Roto cég kínál, ebben az esetben sem jelent gondot, mert olyan technológiáról van szó, ami nem csak a gyártással kerülhet az ablakra.

A síneket utólag is rögzíteni lehet és ugyanolyan hatékonysággal működik, mintha gyárilag szerelve érkezett volna. Érdemes hát megfontolni a váltást, mert egy jobb technológiával dolgozó árnyékoló rendszer több fokot hűthet a lakáson – áram felhasználása nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat