Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2022. Szeptember 07. 14:07, szerda | PR
Forrás: (x)

Védd a tetőtéri ablakodat árnyékolóval!

Védd a tetőtéri ablakodat árnyékolóval!

Az idei nyáron megdőlő hőségrekordok arra mutatnak, hogy hosszú távú megoldást kell keresni a lakások hűtésére.

A tetőtéri lakás a legjobb szigetelés mellett is jobban felmelegszik, ezért érdemes megfontolni a tetőablak árnyékoló felszerelését. Mutatjuk, miért.

A lakások hűtésére többféle megoldás létezik a légkondicionáló berendezéseken kívül. Az egyik a lakóépületek szigetelése, a másik az árnyékolás. Egy black out függöny sokat tehet a felmelegedést okozó napsugarak kizárása érdekében, de a tetőtérben ez utóbbi a ferde falak miatt ez igen problémás. Kiváló megoldás lehet azonban a Roto tetőablak árnyékoló beszerelése, ami másfajta technikával, de hasonló hatásfokkal kínál megoldást erre a szó szerint égető problémára.

Mi az a black out technológia?

Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a sötétítőfüggöny szálai közé szőtt fekete szálakkal teljesen kizárjuk a napfényt. A különleges szövési technológia egy esztétikus dekor felülettel láthatatlanná teszi ezeket a szálakat, de a napfény útját teljesen elzárja.

A tetőtéri ferde ablaksíkon sajnos ilyet nem lehet alkalmazni, de jó hír, hogy ezt a hatást másfajta technológiával is el lehet érni.

Mit tud a Roto tetőablak árnyékoló?

A Roto tetőablak árnyékoló anyaga nem black out, tehát nem a szövet szálai állítják meg a napsugarak behatolását. Ez a fényelzáró roló fényvisszaverő felülettel van ellátva, így a nap sugarait nem engedi a lakásba jutni.

Másik, óriási előnye bármilyen függönnyel szemben, hogy sínrendszerben fut az ablak két oldalán, így tökéletesen zár oldalt is, ellentétben a függönyökkel, amik még függőleges ablakon sem zárnak teljesen.

Ha szeretnénk mégis valamennyi fényt beengedni, ez a fajta tetőablak árnyékoló fokozatmentesen állítható és tetszőleges magasságban rögzíthető rendszerével, ezt is gond nélkül megtehetjük.

Utólag is beszerelhető

A hirtelen érkezett felmelegedéssel sok tetőtéri lakásban most merül fel az igény az árnyékolásra, vagy annak korszerűsítésére. Az olyan modern tetőablak árnyékoló rendszer felszerelése, amit a Roto cég kínál, ebben az esetben sem jelent gondot, mert olyan technológiáról van szó, ami nem csak a gyártással kerülhet az ablakra.

A síneket utólag is rögzíteni lehet és ugyanolyan hatékonysággal működik, mintha gyárilag szerelve érkezett volna. Érdemes hát megfontolni a váltást, mert egy jobb technológiával dolgozó árnyékoló rendszer több fokot hűthet a lakáson – áram felhasználása nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 07. 14:02, szerda | PR

Irodabérlés a távmunka fényében

Az elmúlt évek járvány sújtotta időszaka a vártnál is hosszabbra nyúlt. Ez komoly hatást gyakorolt a munka világára is. Új megoldások kerültek bevezetésre és népszerű opció lett az otthoni munkavégzés.

2022. Szeptember 06. 16:46, kedd | PR

Tökéletes romantika Noszvajon a Treehousesban

Virág András, karate világbajnokunk ritkán enged betekintést a magánéletébe.