Városlista
2024. február 20, kedd - Álmos

Hírek

2012. Február 24. 14:03, péntek | Belföld
Forrás: Merítés.hu - Fotó: Gawker.com

Vége a pózolásnak: törölheti képeinket a Facebook

Vége a pózolásnak: törölheti képeinket a Facebook

Törölhetik képeinket, de akár egész profilunktól is búcsúzhatunk a Facebook-on, amennyiben az nem felel meg az oldal képkezelési irányelvei.

Kiszivárgott dokumentum szerint a csók szabad, de az erotikus és a szexképeket már törli a rendszer, de a szülőknek is figyelniük kell: meztelen csecsemő, vagy félmeztelen gyerek fotója sem kerülhet fel az oldalra.

A Facebook mindeddig gondosan titkolta, mi alapján szelektál a hozzá feltöltött képek közt. A nyilvános szabályzatban csak általánosságok vannak, így nem egy felhasználót ért már meglepetés, amikor váratlanul törölték a fotóját – írja a – szeretlekmagyarorszag.hu. A közösségi oldal ilyenkor általában egy rövid mail-ben tájékoztat a törlésről. Rosszabb esetben az is előfordul, hogy az egész oldalt letiltja, sőt, zárolhatja a felhasználó profilját is. Ilyenkor a felhasználó nem sokat tehet, a panaszkodó email-ekre általában csak automata válaszok érkeznek.

Most azonban kiszivárgott az a kézikönyv, melyet a Facebook ügyfélszolgálatos dolgozóink készítettek az oldal képkezelési irányelveiről. Vagyis az operatárok ez alapján döntik el, hogy mi maradhat, és mi nem. Az anyagból kiderül, hogy elsősorban azokat a képeket nézik meg, amikre sok panasz érkezik. Ehhez speciális funkció van az oldalon, a jelentés.

Ezután az Abuse Standards címet viselő dokumentum alapján a Facebook munkatársai döntik el a fotók sorsát. A dokumentumban 13 oldalon keresztül sorolják, hogy milyen jellegű fotók elfogadhatóak, és melyeket kell eltávolítani. Az egyik legérdekesebb terület a szexuális tartalmú fotók ügye. A kiszivárgott dokumentumból kiderül, nem csak a meztelen nemi szervek minősülnek tiltottnak, hanem még az olyan erotikus hangulatú fotók is, amelyeken a meztelen testrészt, például egy fedetlen feneket kitakartak vagy kikockáztak.

A csókolózás és egymás simogatása még belefér, akkor is, ha azonos neműek közt történik. A szexuális játékszerek és maga a szex viszont tiltólistán van. Ez alól a művészi meztelen képek a kivételek, bár olyat eset is történt, amikor épp ilyen képeket tiltott le a Facebook.

A gyereküket szoptató anyukákról készült felvételek ugyancsak tiltottak, hiába csapta már ki többször is a biztosítékot a felhasználók körében az ilyen fotók törlése. Nem lehet a gyerekekről meztelen képeket feltölteni, de még olyat sem, amiben alsóneműben láthatók. A gusztustalanságot ugyancsak száműzik. Tilos képeket feltölteni fürdőszobát használó emberekről, székletről, vizeletről. Ugyanebbe a kategóriába tartoznak az emberi test belső szerveiről, izomzatáról vagy csontjairól készült fotók, vagy a sérülésekről készült felvételek. Egy törött végtag még belefér, de egy nyílt törés már nem.

A szabályzatban eddig is világosan tiltott tartalmak közé tartoznak az állatkínzás mellett erőszakos, rasszista vagy félelmet keltő fotók, szimbólumok. Nem tűrik az uszításra felbujtó képeket, ahogy a drogok vételéről, termesztéséről készült fotókat sem.

Címkék: Facebook, képek, törlés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.