Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 23. 07:01, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Vége az áramszolgáltatói moratóriumnak

Vége az áramszolgáltatói moratóriumnak

Tegnaptól megszüntették a kikapcsolási moratóriumot a gáz- és áramszolgáltatók. A legtöbb társaság azonban a kikapcsolás előtt még egyszer figyelmezteti az adósokat, akik hatvan napon túl késlekednek a befizetéssel.

A rendkívüli nagy hideg miatt még a múlt hónapban kérte a belügyminiszter a szolgáltatóktól, hogy ne kapcsolják ki az áramot és a gázt azoknál a családoknál, amelyek tartozást halmoztak fel.

A kérésnek több társaság is eleget tett, a kikapcsolási moratóriumnak azonban szerdán vége. Az ELMŰ kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta: először felszólítják az adósokat, hogy rendezzék a tartozásuk. Boros Norbert hangsúlyozta: az adósok a számla kiegyenlítéséhez részletfizetést is kérhetnek.

A Tigáznál is vége a kikapcsolási moratóriumnak. A cég szóvivője elmondta: a kikapcsolási moratórium 2100 fogyasztót érintett, tartozásuk értéke összesen 190 millió forint. Száraz Gábor hozzátette: ők átlagosan 60 napja nem fizették meg a már igénybe vett, felhasznált szolgáltatás árát.

Az E.ON közlése szerint 2,5 millió ügyfélnek nyújtanak áram-, 600 ezernek gázszolgáltatást. Közülük a gazdasági válság hatására egyre többen kerülnek átmeneti vagy tartós pénzügyi bajba, és halmoznak fel számlatartozást.

Az elmúlt években nőtt a lejárt tartozások összege, a fogyasztók összességében több tízmilliárd forinttal tartoznak a társaságnak. A kintlévőség 2010-hez képest tavaly év végére átlagosan 18 százalékkal nőtt. A vállalat 2010-ben 55 ezer, 2011-ben 45 ezer fogyasztónál kapcsolta ki a szolgáltatást nem fizetés miatt - mondta Egyházi Nikolett szóvivő.

A Főgáz szóvivője, Bálint Norbert is arról beszélt, hogy megszüntetik a kikapcsolási moratóriumot a szolgáltatási területükön, vagyis az ország 10 megyéjében és Budapesten. A szóvivő hangsúlyozta: a kikapcsolásról írásban értesítik az érintett fogyasztókat – hangzott el az Inforádióban.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.