Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2018. Április 24. 15:44, kedd | PR

Ventus biofilter

Ventus biofilter

A VENTUS kompakt biofilter termékcsalád állandó légáramlást biztosít a kommunális szennyvíz gyűjtés és kezelés területére, szivattyútelepekhez, iszapkezelő egységekhez, szennyvíztisztító telepekhez -

-szennyvíztároló-rendszerekhez, szilárdhulladék-lerakók épületeihez, komposztáló telepekhez egyarán.

A Pureco Kft. saját fejlesztésű terméke más területeken is bevethető, ahol kifejezetten a szagkoncentráció mérséklésén van a hangsúly. Ilyen kiemelt terület lehet például a vegyipar, vagy az élelmiszeripar. A levegő áramlásának típusa szerint a berendezés vagy aktív, vagy passzív kategóriába sorolható. Könnyen átjárhatóak ezek a kategóriák, hiszen a töltet, a szűrő test egységes, az aktív mód ventillátorral, kezelőpanellel, vezérléssel és automatikus párásítással egészül ki. 3-10 000 m3/h légáramlás kezelésére képesek a VENTUS Biofilter egységek, az ennél nagyobb légtömeghez az egységek számának növelése ajánlott. Az ügyfelek korábbi igényeit vette figyelembe a termékfejlesztés során a Pureco, ennek megfelelően számos méretű, típusú és kialakítású Biofiltert készített, ezek: VENTUS C, VENTUS G, VENTUS P, amelyek képesek a legkülönbözőbb szagproblémákra megoldást találni a szennyvíztisztítás területén.
Kifejezetten a csatornázás során jelentkező szag problémák kezelésében jár élen a VENTUS-G. Az egyesített (szenny- és csapadékvíz együttes elvezetésére épített) csatornák esetében használata a nyitott aknákon keresztül áramló erőteljesebb szagok mérséklésére ajánlott. A csatornanyílásba rendkívül könnyen elhelyezhető a berendezés, így a karbantartás során is praktikusan cserélhető, illetve eltávolítható. 600 mm szabványos méretű fedlapok alá illeszthető, különleges méretek kérés és megállapodás szerint állnak rendelkezésre. A kis szivattyúegységek és különböző méretű szellőzőcsövek esetén felmerülő szagproblémák kezelésére tervezték a VENTUS-P (Pipe) Biofilter egységeket, amelyek a szellőzőcsőbe könnyen beilleszkednek, egy nyíláson keresztül egyszerűen behelyezhetőek az átemelő födémjébe is. 100-300 mm szabványos méretük, 3-11 m3/h légáram kezelési kapacitásuk, ettől eltérő, egyedi méretek kérésre állnak rendelkezésre.
Az időjárási és terhelési viszonyoktól függően a filter élettartama akár 5-7 év is lehet. Rendkívül nagy, akár 10.000 m3/h légáram kezelésére is alkalmaz, a VENTUS-C típusú szűrőkonténerek a VENTUS Biofilter család tagjai, alap és kibővített verzióban is kaphatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 12:54, péntek | PR

K&H: elég néhány jó szó

hangalapú digitális forintátutalás elsőként a magyar pénzügyi szektorban

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 06. 16:35, szerda | PR

Színvonalas, piacképes képzések-VLS

Intézményünk, a VLS Oktatási Központ felnőttképzési tevékenységét 1988-ban kezdte, így az egyik legnagyobb múltra visszatekintő felnőttképzési intézmény.