Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 04. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vérrögök kialakulásához vezethet a Rheumatoid Arthritis

Vérrögök kialakulásához vezethet a Rheumatoid Arthritis

Új kutatások megerősítik azt a feltevést, hogy a Rheumatoid Arthritis megnöveli a vérrögök kialakulásának kockázatát a diagnózist követő egy évtizeden belül - számol be a Heatlh Day.

Dr. Marie Holmqvist, a stockholmi Karolinska Intézet professzora elmondta: erős bizonyítékot találtunk arra vonatkozóan, hogy a Rheumatoid Arthritis megnöveli a vérrögképződés kockázatát.

A Rheumatoid Arthritis gyakran 25-55 éves kor között kezdődik és gyulladást okoz az ízületekben, ami duzzanatot, fájdalmat, merevséget és csökkent ízületi funkciókat eredményez.

A betegséget összefüggésbe hozták a vérrögök kialakulásának kockázatával, amik leggyakrabban a lábon és a combon jelennek meg, illetve a tüdőben tüdőembóliát okoznak. A vérrögök ezentúl szélütést és szívrohamot okozhatnak. A tanulmányban részt vevő, Rheumatoid Arthritis-ben szenvedő 38 ezer páciens mintegy 2,2 százalékánál alakult ki vérrög. Összehasonlítva azokkal, akik nem szenvedtek a reumás betegségben, náluk fele annyian, mindössze 1,1 százalékuknál alakult ki vérrög.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.