Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Október 04. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: ELTE

Évi 8 millió abortuszt hajtanak végre Kínában

Évi 8 millió abortuszt hajtanak végre Kínában

Évi nyolc millió abortuszt hajtanak végre Kínában egy friss felmérés szerint, ráadásul a beavatkozáson átesett nők fele nem először választja a terhesség megszakítást.

A fenti adatokat a China Medical Association hozta nyilvánosságra a napokban egy friss felmérés részeként. A kutatás szerint az abortusz magas száma azzal magyarázható, hogy sok kínai fiatal nincs tisztában a születésszabályozás módszereivel. A kutatás eredményei szerint a válaszadók 88 százaléka rendelkezik téveszmékkel a nem kívánt terhesség elkerülésének módjairól. A kínai egészségügyi szervezet adatai szerint sokan hiszik például, hogy az abortuszt követően a nő hosszabb ideig nem tud újra teherbe esni, miközben az esetek háromnegyedében az érintettek fele egy héten belül újra fogamzóképessé válik.

A fentiek tekintetében a szakértők szerint nem annyira meglepő eredmény, hogy a művi terhesség megszakítások fele esetében a gyermek védekezés nélküli szexuális együttlét során fogant, és csak az esetek 2 százalékában van szükség a beavatkozásra egészségügyileg indokolt okokból.

A China Medical Association felhívta a figyelmet arra, a meddőségtől szenvedő nők 90 százaléka korábban átesett egy vagy több abortuszon, ráadásul az ilyen beavatkozás a kihordott terhességek esetében növeli a koraszülés és vetélés esélyét. A szakértők szerint különösen fontos lenne, hogy a fiatalok tájékozódjanak a megbízható fogamzásgátló módszerekről, és a születésszabályozást az egészséges életmód részeként alkalmazzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;