Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 18. 20:49, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Viharos széllel érkezik a hidegfront holnap délután

Viharos széllel érkezik a hidegfront holnap délután

Viharos széllel érkezik a hidegfront szerda kora délután - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd esti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelző előrejelzésében.

A figyelmeztetés szerint az északnyugatira forduló szelet kísérő lökések várhatóan elérhetik az óránkénti 60-80 kilométeres erősséget is a Dunántúlon. A Duna vonalát késő délután vagy este éri el a front, megerősödő, néhol viharossá fokozódó széllel. Késő este Borsod-Abaúj-Zemplén, majd Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is viharossá fokozódhat a északkeleti szél.
A várható viharos erősségű szél miatt tíz megyére - Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom és Pest -, valamint a főváros területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.
A meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében azt írta: szerda délben, délután a Dunántúl keleti részén és a Duna-Tisza-közén, majd estétől a tiszántúli, északkeleti országrészben helyenként zivatarra is számítani lehet. Ennek során a széllökések erőssége néhol az óránkénti 60 kilométeres erősséget is elérheti, illetve - elsősorban a Tiszántúlon - késő este az egymást követő záporokból, zivatarokból helyenként 25-30 milliméternél több csapadék is hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható felhőszakadás miatt Hajdú-Bihar megyére szerdára elsőfokú figyelmeztetést adott ki.
Az előrejelzés szerint szerda hajnalban a Dunántúlon foltokban ködre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet még eléri a 23-28 fokot, de északnyugaton már kissé hűvösebb lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

Címkék: Időjárás-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben