Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2015. November 30. 14:48, hétfő | Helyi

Virtuózok Sopronban

Virtuózok Sopronban

December 11-én a Liszt-központban csendül fel a Filharmónia Magyarország Virtuózok-hangversenysorozatának következő koncertje.

A 19 órakor kezdődő hangversenyen négy fiatal muzsikus négy különböző hangszeren bűvöli el hallgatóságát. Demeniv Mihály, a 23 éves kárpátaljai harmonikás virtuóz átiratokkal, s olyan technikás modern művekkel lép fel, mint Angelis: Impasse és Zubitsky: Ommage ad Ástor Piazzola c. darabjai. Sajátosan izgalmas és érdekes az argentin harmonikásnak emléket állító Zubitsky-mű.

Ezt követően Piazzolától hallunk egy darabot: Csabay Zsuzsanna játssza fuvoláján a dél-amerikai mester szuggesztív, szenvedélyes, nagy kihívást jelentő Oblivion-ját. A 20 éves, érzékeny, a képzőművészetben is otthonos fuvolista másik darabja F. Poulenc technikailag igen sokat kívánó, varázslatos Fuvolaszonátájának 1. tétele lesz – allegro malincolico.

A 18 éves, családi zenészhagyományt folytató Váradi Gyula romantikus és modern nehézségeket halmoz egymásra, és bemutatja, mennyire otthon van Csajkovszkij, Paganini, vagy épp Wienawski hegedűműveinek értő, érzékeny, mesteri előadásában.

A koncerten Szüts Apor, a 22 éves, sokoldalú egyéniség, zongorista-zeneszerző-karmester is fellép: Liszt Ferenc viszonylag ritkán hallott, romantikus hangulatokat, markáns táncritmust, sziporkázó futamokat elegyítő XI. Magyar Rapszódiáját adja elő, valamint egy saját művét Etude címmel.

Jegyinformáció a www.prokultura.hu oldalon.
A koncert Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/1683581681858710/

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

2022. Július 12. 18:46, kedd | Helyi

Ötéves csúcsot döntött az éves hazai áramfogyasztás tavaly

Magyarország villamosenergia-felhasználása 4,9 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, ezzel ötéves csúcsot állított be