Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

- mondta a kormányszóvivő a munka ünnepén a kormány közösségi oldalán közzétett videóban.

Vitályos Eszter hozzátette: ehhez arra is szükség van, hogy a háború véget érjen. "Ezért fontos a júniusi választás, amelynek tétje, hogy háború vagy béke lesz Európában" - fogalmazott.

Azt mondta, május 1-jén a munkát és mindazon magyar embereket ünnepeljük, akik munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország erősödjön.

Úgy folytatta, a munka a Gyurcsány-korszakban nem volt érték, akkor tömegeket segélyeztek, tettek utcára és dolgoztattak megalázóan alacsony bérekért. A nemzeti kormányban azt az elvet követjük, hogy lehetőleg minden munkaképes embernek legyen szakmája, munkája és tisztességes fizetése - fűzte hozzá.

Közölte, a kormány a dolgozó szülőket családtámogatásokkal segíti. "2010 óta ennek köszönhetően kivezettük az országot a Gyurcsány-korszakból, növekedési pályára állítottuk a gazdaságot, közel harmadára csökkentettük a munkanélküliséget, egymillióval több embernek adunk munkát. Csökkentettük a munkát terhelő adókat. A Gyurcsány-korszakhoz képest az átlagbér közel megháromszorozódott, a minimálbér és a szakmunkás bérminimum három és félszeresére nőtt" - emelte ki.

Kitért arra, hogy Magyarország ma foglalkoztatásban az uniós élmezőny első harmadában van, 4,7 millió ember dolgozik. A regisztrált álláskeresők száma harminc éve nem volt olyan alacsony, mint most, alacsonyabb a munkanélküliség, mint Ausztriában, Belgiumban vagy akár Svédországban.

A szóvivő azt mondta, a kormány a járványtól és a tartós háborús helyzettől is meg tudta védeni a magyar emberek munkahelyeit, és folytatta a béremeléseket. A rendkívüli háborús kiadások ellenére is emelték a tanárok, az óvónők, az ápolók, az orvosok, a katonák, a rendőrök és a vasúti dolgozók bérét.

Hozzátette, a fiatalok munkavállalását külön bérprogramokkal és 25 éves kor alatt szja-mentességgel is segítik. A fizetések vásárlóerejét gyengítő háborús inflációt mostanra letörték, és a legfrissebb adatok szerint az EU-ban a második legnagyobb a magyar gazdasági növekedés.

Címkék: béremelés, kormány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

2024. Június 18. 12:01, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: területvédelmi tartalékosokat toborzunk!

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk.

2024. Június 18. 08:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor Mark Ruttével tárgyalt

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget