Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2023. Szeptember 14. 17:16, csütörtök | Helyi sport
Forrás: enyugat

Vízen és szárazon együtt a Soproni vizilabdacsapat

Vízen és szárazon együtt a Soproni vizilabdacsapat

Megkezdődik az országos bajnokság a SMAFC 1860 Soproni Egyetem férfi csapata számára

Együtt a csapat, motiváltak a fiúk - mondja elöljáróban Matyuga-Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület elnöke.

-A SMAFC férfi vízilabdások, a vízilabda-egyesület és a Soproni Egyetem együttműködésének köszönhetően "SMAFC 1860 Soproni Egyetem" néven indulnak az OB II. Vízilabda Bajnokságon.

Négy csoport verseng a helyezésekért, a soproniaknak másik húsz csapattal kell megküzdeniük, de csoportjukban vannak már rutinosak Pl: mint a Pécs, a Győr vagy Nagykanizsa gárdája.

"Nem lesz könnyű, de felkészültünk, szeretnénk a középmezőny erősségei közé bekerülni. Huszonöten vannak a csapatban, tizennégyes kerettel indulunk majd. A legfiatalabb játékosunk tizenöt esztendős, a legidősebb 39 éves, az viszont közös bennük, hogy szeretik a vízilabdát és jók is benne.

A huszonöt játékos tulajdonképpen csak a szezon elején került össze, hiszen tavaly külön készültek a serdülők, de a sok közösségi program, a heti öt edzés és a közös célok összekovácsolták a csapatot. Összeértek. Már nemcsak a vízben vannak együtt, hanem a szárazon is" - fogalmaz mosolyogva Matyuga-Kovács Rita.

A Soproni Egyetem és a SMAFC támogatásának köszönhetően külső megjelenésben is egységes a csapat: melegítőt, pólót a SMAFC és az egyetem, míg a fürdőnadrágot és a vízilabda sapkát a Soproni Vízilabda Sport Egyesület adja a játékosoknak.

Az idei MEFOB-on már kívül-belül egységes soproni vízipólosok képviselik a várost és egyetemét, Európa legrégebbi sportklubját, a SMAFC-ot és persze saját egyesületüket.

A bajnokság szombaton kezdődik, szurkolni kell tehát a soproni csapatnak, bár egyelőre ehhez vagy utazni kell, vagy csak a távolból lehet majd drukkolni.

Október 14-én 13 órától viszont a soproni Lőver Uszodában lesznek a bajnokság mérkőzései, ott remélhetőleg már jó hangosan szólhat a "Hajrá Sopron"!

Kovács Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

2023. Szeptember 25. 08:55, hétfő | Kék hírek

Vádat emeltek egy 16 éves fiú ellen, aki osztálytársa megölését tervezte

Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki tavaly ősszel egyik osztálytársa megölésére készült - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

2023. Szeptember 25. 08:50, hétfő | Belföld

559.100 Ft a bruttó átlagkereset

2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.

2023. Szeptember 25. 07:49, hétfő | Belföld

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentők

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentő szervezetek tagjai, akiket a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára fogadott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vasárnap