Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2023. Szeptember 14. 17:16, csütörtök | Helyi sport
Forrás: enyugat

Vízen és szárazon együtt a Soproni vizilabdacsapat

Vízen és szárazon együtt a Soproni vizilabdacsapat

Megkezdődik az országos bajnokság a SMAFC 1860 Soproni Egyetem férfi csapata számára

Együtt a csapat, motiváltak a fiúk - mondja elöljáróban Matyuga-Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület elnöke.

-A SMAFC férfi vízilabdások, a vízilabda-egyesület és a Soproni Egyetem együttműködésének köszönhetően "SMAFC 1860 Soproni Egyetem" néven indulnak az OB II. Vízilabda Bajnokságon.

Négy csoport verseng a helyezésekért, a soproniaknak másik húsz csapattal kell megküzdeniük, de csoportjukban vannak már rutinosak Pl: mint a Pécs, a Győr vagy Nagykanizsa gárdája.

"Nem lesz könnyű, de felkészültünk, szeretnénk a középmezőny erősségei közé bekerülni. Huszonöten vannak a csapatban, tizennégyes kerettel indulunk majd. A legfiatalabb játékosunk tizenöt esztendős, a legidősebb 39 éves, az viszont közös bennük, hogy szeretik a vízilabdát és jók is benne.

A huszonöt játékos tulajdonképpen csak a szezon elején került össze, hiszen tavaly külön készültek a serdülők, de a sok közösségi program, a heti öt edzés és a közös célok összekovácsolták a csapatot. Összeértek. Már nemcsak a vízben vannak együtt, hanem a szárazon is" - fogalmaz mosolyogva Matyuga-Kovács Rita.

A Soproni Egyetem és a SMAFC támogatásának köszönhetően külső megjelenésben is egységes a csapat: melegítőt, pólót a SMAFC és az egyetem, míg a fürdőnadrágot és a vízilabda sapkát a Soproni Vízilabda Sport Egyesület adja a játékosoknak.

Az idei MEFOB-on már kívül-belül egységes soproni vízipólosok képviselik a várost és egyetemét, Európa legrégebbi sportklubját, a SMAFC-ot és persze saját egyesületüket.

A bajnokság szombaton kezdődik, szurkolni kell tehát a soproni csapatnak, bár egyelőre ehhez vagy utazni kell, vagy csak a távolból lehet majd drukkolni.

Október 14-én 13 órától viszont a soproni Lőver Uszodában lesznek a bajnokság mérkőzései, ott remélhetőleg már jó hangosan szólhat a "Hajrá Sopron"!

Kovács Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.