Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Május 07. 00:00, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

VOLT Fesztivál - Lesz Slayer, Damien Rice, Sigma és GusGus is

VOLT Fesztivál - Lesz Slayer, Damien Rice, Sigma és GusGus is

Az Iron Maiden és Wiz Khalifa mellé újabb fellépőket jelentettek be a soproni VOLT Fesztivál szervezői: június 29. és július 2. között koncertet ad a Slayer, Damien Rice, a Sigma, valamint a GusGus is.

"Minden eddiginél nagyobb érdeklődés kíséri a 24. Telekom VOLT Fesztivált mind a közönség, mind a nemzetközi szakma részéről. Ez részint a rendezvény tavalyi sikerének, részint a friss európai elismerésnek köszönhető" - idézte Fülöp Zoltánt, az egyik fesztiválalapítót az MTI-hez eljuttatott közlemény. A VOLT múlt héten a groningeni Eurosonic fesztiválon a legjobb közepes méretű európai fesztivál címet kapta meg.

A világ egyik legismertebb trash metál zenekara, a 35 éves fennállását ünneplő Slayer pályafutása során kapott Grammy-díjat, kísérték botrányok dalszövegei és lemezborítói miatt, és vihart kavart a dobos ki-, majd visszalépése is. A siker azonban a három évtizeddel ezelőtti Reign in Blood című album óta töretlen. A zenekar az alapító-gitáros Jeff Hanneman 2013-as halála óta tavaly jelentkezett először új lemezzel.

Sopronban láthatja először a magyar közönség a világhírű énekes-dalszerzőt, Damien Rice-t, aki már 2002-es debütáló lemezével bizonyította, hogy a legfontosabb kortárs popdalszerzők között a helye. Érzelmes zenéje hallható volt a Közelebb (Closer) című Mike Nichols által rendezett 2004-es filmben, majd 2006-os második lemezét követően nyolc évig nem adott ki új saját albumot. A csendet két éve törte meg, a sztárproducer Rick Rubinnal rögzített My Favourite Faded Fantasy lemez méltó visszatérés volt. A VOLT színpadára június 29-én lép.

Két leeds-i elektronikus zenész, producer és dj duója a Sigma, mely az utóbbi öt évben szerzett magának nemzetközi hírnevet. Dallamos, pörgős és fülbemászó indulóival - amilyen például a két évvel ezelőtti sláger Nobody To Move és a Changing - küzdötte fel magát a drum'n'bass élvonalába. A műfajt képviselő legjelentősebb kiadóknál jelennek meg munkáik, miközben ismert pályatársaikkal dolgoznak és turnéznak együtt. Olyan előadók számaiból készítettek népszerű átiratokat, mint Kanye West, Ellie Goulding, Eric Prydz vagy a Groove Armada. Sopronba decemberben megjelent első stúdióalbumukkal érkeznek.

A GusGus igényes, egyedi dinamikájú és atmoszférájú munkái húsz éve tartják mozgásban az igényes elektronikára fogékony rajongókat. A reykjavíki zenei kollektíva karrierje a világ egy eldugott szegletéből indult, de zenéjét sikerült eljuttatnia a világ minden tájára, eddigi pályafutása során kilenc stúdióalbumot és egy koncertlemezt készített.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.