Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2020. Február 08. 13:54, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat

Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat

Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat - jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken.

Az amerikai diplomácia irányítója közleményt adott ki, amelyben tudatta: a felajánlás "tanúsítja az Egyesült Államok erőteljes vezető szerepét a fertőzés elleni küzdelemben".

A tárcavezető ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az amerikai magánszektorból szintén jelentős, megfogalmazása szerint "nagylelkű" adományokat ajánlottak fel a járvány leküzdésére. A közlemény több százmillió dolláros felajánlásokról tett említést.

Közben Alex Azar, az egészségügyért és emberi erőforrásokért felelős minisztérium vezetője közölte: Washington még mindig nem kapott zöld fényt Pekingből ahhoz, hogy egészségügyi szakembereit útnak indíthassa a koronavírusos megbetegedések epicentrumaként emlegetett Vuhan városába.

Azar leszögezte: az Egyesült Államokban változatlanul nincs ok a pánikra, és a minisztériumnak, valamint a járványügyi szerveknek egyelőre nincs szükségük a kongresszus által megszavazandó újabb anyagi forrásokra.

Az Egyesült Államokban 12 páciensnél azonosították a koronavírust, de a Vuhanból különgépekkel hazahozott és karanténban elhelyezett amerikai állampolgárok vizsgálata még mindig tart.

Kínában jelenleg több mint 31 ezer ember fertőződött az új típusú koronavírussal, és a halálos áldozatok száma már 636-ra emelkedett. Megbetegedéseket regisztráltak Hongkongban, Makaón, Tibetben, Tajvanon, Japánban, Dél-Koreában, Kambodzsában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban, Thaiföldön, Vietnamban, Indiában, Nepálban, Srí Lankán, Kanadában és hét európai országban - Belgiumban, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Itáliában, Spanyolországban és Svédországban - is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 20. 09:50, szerda | Külföld

Az ENSZ-t kritizálta Zelenszkij

Az ENSZ Közgyűlésének terme sok háborút látott már, de a szervezet nem bizonyult aktív védelmezőnek agressziók esetében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ 78. ülésszakán elmondott beszédében kedden.

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Külföld

Szlovákia sem szünteti meg a gabonaimport korlátozását

Az ukrán gabona behozatalára vonatkozó korlátozások fenntartása miatt a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) beadott ukrán panasznak nincs jogalapja, Szlovákia nem szünteti meg az embargót

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Külföld

Bild: a német belügyminiszter szavazati jogot adna a menekülteknek

Nancy Faeser német szövetségi belügyminiszter szavazati jogot adna a Németországban élő külföldieknek - írta a Bild című német lap kedden a szociáldemokrata párt (SPD) Hessen tartományi szervezetének választási programja alapján.